Incompany Neurogram® workshop

Ooit een klant, leidinggevende of collega’s gehad die iets deden of zeiden wat jij nooit zou zeggen of doen? Vast wel, want het komt heel vaak voor dat mensen zich op een manier gedragen die jou wereldvreemd is. Men zegt dan dat dat aan een verschil in persoonlijkheid ligt, maar de werkelijkheid is anders. Mensen hebben namelijk geen persoonlijkheid, maar mensen hebben wel een ander brein dan jij. Met het Neurogram® model voor breintypen dat is gebaseerd op de neurowetenschap van Cybernetic Big Five Theory (CB5T), krijg je inzicht in jezelf en inzicht in andere mensen, maar vooral inzicht in waarom sommige andere mensen echt heel anders zijn dan jij en zich ook heel anders gedragen.

Omdat je weinig aan inzicht hebt wanneer daar geen blijvende gedragsverandering op volgt, zijn dit de concrete voordelen van hoe het Neurogram® model bijdraagt aan positieve gedragsverandering.

  • Op individueel niveau leer je je stressgedrag herkennen zodat je in een vroegtijdig stadium, nog voordat je je gestrest voelt, stress stopt door je expres op een ontspannende manier te gaan gedragen.
  • Op individueel niveau leer je korte termijn negatief gedrag vervangen door lange termijn positief gedrag.
  • Op sociaal niveau leer je de typische gedragingen van andere mensen herkennen, zodat je snapt dat hun gedrag heel goed te begrijpen is vanuit hun perspectief op de wereld.
  • Op sociaal niveau leer je de eerste tekenen van stress bij anderen herkennen en hoe je hen vervolgens richting ontspanning kan sturen.
  • Op sociaal niveau leer je hoe je het beste om kan gaan met mensen met een wezenlijk ander brein dan jij.

De Neurogram® workshop bestaat uit twee delen. In het eerste deel gaan we de breintypen van alle deelnemers ontdekken door een uitgebreid spel te spelen dat lijkt op de 1 tegen 100 quiz. Tijdens dit spel komen alle aspecten van de breintypen voorbij zoals:

  • Hoe gaat elk breintype om met emoties?
  • Hoe gaat elk breintype om met macht?
  • Wat zijn de stressgedragingen van elk breintype?
  • Wat is het ontspanningsgedrag van elk breintype?
  • Wat is de korte termijn valkuil en het lange termijn positieve gedrag om deze valkuil te vermijden.

In deel twee wordt het gedrag van elk breintype nader geduid aan de hand van CB5T. CB5T geeft een compleet raamwerk om te snappen welk deel van het gedrag van mensen voortkomt uit hun breintypen.

Deze workshop wordt op een boeiende en humorvolle wijze gebracht door VU-university certified OBM trainer/coach Joost van der Leij. Joost onderwijst CB5T op de Vrije Universiteit en de Erasmusuniversiteit. Joost is sinds 1997 met dit onderwerp bezig en heeft duizenden mensen geholpen bij het vinden van hun breintype. Dat het breintypenmodel de juiste manier is om een deel van ons menselijk gedrag te begrijpen, volgt onder andere eruit dat bij 95% van de deelnemers hun breintype jaar in jaar uit onder alle omstandigheden hetzelfde blijft. Kortom, wanneer je jezelf, je klanten en je collega’s echt wil doorgronden, organiseer dan met jouw team of organisatie de incompany Neurogram® workshop.

Om contact te leggen voor een eerste kennismakingsgesprek op basis waarvan een offerte voor deze incompany training kan worden gemaakt, vul het onderstaande formulier in:

We respect your email privacy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *