Gratis Enneagram test

Enneagram app

Onze gratis Enneagram test is heel populair. Zo is er bijvoorbeeld ook de Neurogram® app om op je telefoon te installeren. Maar je kan onze Enneagram test ook gratis downloaden wanneer je het onderstaande formulier invult. Let wel, hoewel deze Enneagram test erg goed werkt, is het nog wel onze Enneagram test en niet de veel uitgebreidere en gevalideerde Neurogram® test die in Het Neurogram® handboek staat. Maar meer dan 30.000 mensen hebben onze gratis Enneagram test al gedownload en hebben met deze Enneagram test hun Enneagramtype bepaald.

De Enneagram test zelf omvat een aantal verschillende subtests, namelijk:

  1. Vragen over je persoonlijkheid.
  2. Vragen over hoe je omgaat met woede, verdriet en angst.
  3. Vragen over hoe je met stress en ontspanning omgaat.
  4. Vragen over je grootste valkuil en je grootste kansen.

Bovendien zijn de meeste Enneagram testen gebaseerd op het idee dat je je eigen Enneagramtype moet herkennen. Elke Enneagram test die is gebaseerd op herkenning is een slechte Enneagram test. Dit omdat ons brein, evolutionair gezien, is gemaakt om zaken als hetzelfde te herkennen. In de oertijd was herkenning heel belangrijk om te overleven. Heb je eenmaal ervaren dat zwarte beren gevaarlijke beesten zijn, dan is het heel handig dat ons brein ons ook waarschuwt voor de gevaren van bruine beren als we die voor de eerste keer tegenkomen. Maar omdat het voor ons overleven belangrijker is om veilig te zijn dan om correct te zijn, hebben we de neiging om veel meer zaken als hetzelfde te herkennen, ook al zijn er grote verschillen. Dat is prima om te overleven in de oertijd, maar heel onhandig voor het vaststellen van je Enneagramtype.

Om die reden baseren wij ons, in onze Enneagram test, op het vinden van gedrag wat je zo gek en vreemd vindt dat je zeker weet dat jij dat nooit zal doen. Zodra je zulk gedrag hebt gevonden, kun je een streep zetten door dat Enneagramtype. Wanneer je op die manier acht van de negen Enneagramtypes hebt weggestreept, past het Enneagramtype wat overblijft het beste bij jouw brein en jouw gedrag.

Kortom, wanneer je wil ontdekken hoe het Enneagram echt werkt, installeer dan of de Neurogram app of download de gratis Enneagram test door het onderstaande formulier in te vullen. Beide doen, kan natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *