Neurogramtypen voorspellen het succes van een relatie.

Uit overlevering en eigen ervaring wisten we reeds dat kennis van je eigen breintype en het breintype van je partner enorm helpt om een relatie goed te houden. Dat geldt voor romantische relaties, maar ook voor niet romantische priv├ę- en zakelijke relaties. Wanneer je eenmaal weet hoe je het beste met iemand om kan gaan, dan wordt het een stuk makkelijker om de relatie goed te houden. Vandaar dat we ook een 10-delig online video cursus hebben om precies voor elk van de 45 mogelijke combinaties uit te leggen wat de valkuilen zijn en hoe je de relatie het beste goed houdt.

Om te onderbouwen dat relaties inderdaad beter lopen met kennis van elkaars breintype dan zonder kennis van elkaars breintype, hebben we een Bayesiaans netwerk model gebouwd waarmee we twee zaken inschatten:

  1. Wat is de kans dat een relatie een succes wordt?
  2. Welk van beide partners haalt het meeste uit de relatie?

Dit levert de bovenstaande grafiek op waarin je de bijdrage van beide partners terugziet. Hoe meer de grafiek van een van de partners naar rechts ligt, hoe meer die partner uit de relatie haalt. De overlap tussen beide grafieken is de kans dat de andere partner toch meer uit de relatie haalt.

Hoewel het onderzoek nog loopt, spreken de eerste resultaten voor zich:

  1. 26 van de 30 koppels herkende zich in de kans van slagen (86%, p<0.0001%).
  2. 22 van de 30 koppels herkende de partner die het meeste uit de relatie haalt (73%, p<0.01%)

De aantallen zijn natuurlijk nog niet zo hoog, maar zeker bij de kans van slagen is het percentage dat zich in de previsie herkent zo groot dat de kans erg klein is dat dit sterk wijzigt. Bij welke partner het meeste uit de relatie haalt, is de kans ook klein dat dit nog anders wordt, maar groter dan bij de slagingskans van de relatie. Desalniettemin zijn we nog steeds op zoek naar koppels die hun breintypen kennen en de relatietest willen invullen. De test zelf behelst minder dan 20 vragen, dus die is zo ingevuld. Het grootste punt is dat je eerst met zekerheid beide breintypen moet kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *