Enneagram Type 8 – de Baas

Wie is Enneagram Type 8 – de Baas? Enneagram Type 8 – de Baas – is een echte doener. Iemand die van aanpakken en hard werken houdt. De reden dat hij een bezige bij is, komt omdat Enneagram Type 8 – de Baas – ergens niet mee om kan gaan. Dit is geen verrassing uiteraard, want dit geldt voor elk Enneagram Type..

Enneagram Type 8 – de Baas – kan niet omgaan met woede. Terwijl hij zelf vindt dat hij “slechts” discussieert en kalm en rustig aan de ander uitlegt wat die verkeerd heeft gedaan, heeft de ander juist het gevoel dat de derde wereldoorlog is uitgebroken.

Enneagram Type 8 – de Baas – heeft de neiging om zijn of haar eigen agressiviteit te onderschatten. Toch zit er ook veel positiefs aan deze agressiviteit. Niet alleen is Enneagram Type 8 – de Baas – erg geschikt om ervoor te zorgen dat de regels en normen binnen een gezin, een bedrijf of club goed nageleefd worden, maar heeft hij ook een sterk sociaal rechtvaardigheidsgevoel. Als de zwakkeren in de verdrukking komen, dan is Enneagram Type 8 – de Baas – er als de kippen bij om op te treden. Zo nodig fysiek. Enneagram Type 8 – de Baas – is sterk lichamelijk ingesteld. Wanneer hij ziek is dan vindt Enneagram Type 8 – de Baas – dat veel erger dan de andere acht Enneagram Types. Alsof de eigen machtsbasis onder Enneagram Type 8 – de Baas – wordt weggeslagen. Op momenten van stress heeft Enneagram Type 8 – de Baas – de neiging zich af te zonderen en een beetje chagrijnig ergens mee te gaan pielen. Wie hem stoort kan dan ook meestal rekenen op een afstandelijke niet meewerkende houding.

Enneagram Type 8 – de Baas en anderen

Wanneer Enneagram Type 8 – de Baas – ontspant, dan wordt hij echter een stuk behulpzamer. Dit werkt ook omgekeerd: wanneer Enneagram Type 8 – de Baas – mensen gaat helpen, ontspant hij aanzienlijk. Enneagram Type 8 – de Baas – is echter ook een grote stijfkop. Hem hiervan overtuigen is dan ook geen makkelijke zaak. Maar dat gevecht geeft wel spektakel op de workshop, dus laat hem maar komen, die Enneagram Type 8 – de Baas.

De beste workshop om aan mee te doen om het Enneagram te leren, is het NLP & Neurogram Weekend van Licensed NLP Master Trainer Joost van der Leij. Niet alleen leer je er alles over het Enneagram, maar ook meteen de belangrijkste NLP technieken voor elk Enneagram Type. Wanneer je mee wilt doen, aan het NLP & Enneagram Weekend, schrijf je dan in via het onderstaande formulier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *